Wolnostojąca kuchnia węglowa i piec w jednym Metalurguia to bardzo dobry patent dla tych, którzy chcą połączyć kuchnię i kotłownię w jedno sprytne i czyste pomieszczenie.

Kuchnia ta ma niewielką masę jak na konstrukcję tego rodzaje, a podłączenie jej do innego przewodu spalinowego to dla specjalisty wraz z pomocnikiem zaledwie kilka godzin pracy. Wliczają w to przenosiny całego pieca kuchni.

Piecyk/kuchnia „Metalurguia 1” – podstawowe informacje

W kuchni typu Metalurguia można polanami o długości 40 centymetrów oraz węglem brunatnym. Zapewne część osób stwierdzi, że pod tym względem wypada słabiej od tanich piecy ze stali kotłowej, w których można palić także węglem kamiennym. Lecz ten konkretny model posiada bardzo duży piekarnik i poza tym jest o ponad 200 złotych tańszy od przeciętnego żeliwnego wkładu kominkowego do zabudowy, w którym to zwykle pali się sezonowanym drzewem liściastym.

Dodatkową zaletą Metalurguia jest fajerka na której można gotować lub grzać wodę na kawę lub herbatę. Niweluje to potrzebę włączania kuchenki gazowej lub płyty indukcyjnej, w zależności od tego kto co ma. No a dodatkową zaletą tego pieca kuchenki jest to, że nie zajmie w kuchni więcej miejsca niż dwu drzwiowa szafka o standardowej wysokości i szerokości. To bardzo ważna wiadomość dla tych, którym zależy na wszechstronnej konstrukcji oraz na tym by nie odbierała ona cennego miejsca w pomieszczeniu, w którym to co dzień szykuje się obiad.

Dlaczego piecyk „Metalurguia 1” to dobry wybór?

Dlatego właśnie warto zainwestować w kuchnię piec Metalurguia, by mieć spory piekarnik, piec i fajerki w jednej zgrabnej i doskonałej konstrukcji, która ogrzeje nawet nieco większy jednorodzinny domek w sposób równie ciekawy co żeliwny i gustowny wkład kominkowy do zabudowy.